







42nd ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) Meeting and other events

Digital Bond Market Forum (DBMF) Meeting | 31st Cross-Border Settlement Infrastructure Forum (CSIF) Meeting | Sustainable Finance Seminar

Hybrid Event | 10-13 February 2025 | Seoul, Republic of Korea

We are pleased to invite you to the 42nd ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) Meeting and related events on 10-13 February 2025 in Seoul, Republic of Korea. The ABMF will be held in the afternoon on 11 and 12 February 2025, jointly with the 31st Cross-Border Settlement Infrastructure Forum (CSIF) in the morning on 11 February. After ABMF, there will be a seminar on sustainable finance on 13 February. Before the ABMF, the inaugural Digital Bond Market Forum (DBMF) will be held on 10 February. ABMF participants are invited to CSIF, DBMF, and the sustainable finance seminar. The events are co-organized by the Ministry of Economy and Finance of the Republic of Korea (KMOEF), Yonsei University (Yonsei), and the Asian Development Bank (ADB).

ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) was established in May 2010 by the finance ministers of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) plus the People's Republic of China, Japan, and the Republic of Korea—collectively known as ASEAN+3—under the Asian Bond Markets Initiative (ABMI). The Forum is the only regional platform on which actions and recommendations are reported to the ASEAN+3 policy discussion. It functions to integrate the ASEAN+3 markets through standardization and harmonization of regulations and market practices as well as market infrastructures relating to cross-border bond transactions.

ABMF meetings are held three times a year, bringing together more than 100 experts from the ministries of finance, central banks, securities market regulators, central securities depositories, securities exchanges and market operators, financial market associations as well as major financial institutions and IT vendors in the region. The forum is open to experts who are interested in financial market developments and regional financial cooperation.

<u>Ministry of Economy and Finance of the Republic of Korea</u>. The Ministry is committed to developing a strong economy and building growth engines through the concerted efforts of its offices and bureaus. The Ministry works to ensure macroeconomic and financial stability, effective policy coordination, efficient allocation of national resources, fiscal soundness, rational tax policies, and robust international cooperation.

<u>Graduate School of Environmental Finance, Yonsei University</u>. Established with the support of the Korea Ministry of Environment as Korea's first specialized graduate school in green finance, our mission is to train experts with technical knowledge and data-driven analytical skills in climate change and environmental finance. Specifically, our graduate program aims to educate professionals who will lead "green digital finance" by integrating environmental understanding with essential digitalization knowledge.

<u>Korea Banking Institute</u>. The Korea Banking Institute was established to contribute to the development of the financial industry by improving the skills and technical know-how of those working in the financial industry through training, certification, and publications.

The events start from the inaugural meeting of the DBMF on 10 February. As stated in the ABMI Medium-term Road Map 2023-2026, "promoting digital transformation to integrate the ASEAN+3 financial markets" is considered one of the pillars of the roadmap. Therefore, DBMF and ABMF will collaborate closely to achieve tangible results through regional discussions. Before the 42nd ABMF Meeting, we will organize the CSIF. This time, the discussion is open to non-members. The CSIF will share lessons from Korea's government bond market reform, which led to a sudden increase in cross-border government bond transactions. The ABMF will also discuss sustainable finance on 12 February. This will be followed by a sustainable finance seminar on 13 February, co-organized by Yonsei University.

EVENT OUTLINE:

DAY 1 (Mon): 10 February	Digital Bond Market Forum - Inaugural meeting
DAY 2 (Tue): 11 February	MORNING Cross-Border Settlement Infrastructure Forum (open to non-members) - Lessons from the Korea's government bond market reform
	AFTERNOON ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) Part 1 - ABMI updates (SF2)
DAY 3 (Wed): 12 February ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) Part 2 - Sustainable Finance	
DAY 4 (Thurs): 13 February	Sustainable Finance Seminar

VENUE: CONFERENCE HALL

Second Floor, <u>Korean Banking Institute</u> 03053 118 Samcheong-ro, Jongno-gu, Seoul, Republic of Korea

NOTE TO SPEAKERS/PANELISTS: If you will be using slides for presentation, please submit the final version of your presentation in **PowerPoint format** (slide size: widescreen 16:9) on or before **03 February 2025** to:

- 31st CSIF Meetings: Ms. Yvonne Osonia, yosonia.consultant@adb.org
- 42nd ABMF Meeting and Sustainable Finance Seminar: Ms. Sheila Sombillo, ssombillo.consultant@adb.org

Should you have any question or need additional information, please send an email to Mr. Satoru Yamadera - syamadera@adb.org.



DAY 2 (TUESDAY): 11 FEBRUARY 2025

ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) – ABMI Updates on Sub Forum 2 (SF2)

TIME	PROGRAM		
	ABMF Sub-Forum 2		
13:00 - 13:05 (5 mins)	Opening Remarks by Mr. Joonghoon Park, Sub-Forum 2 Chair		
13:05 - 14:00 (30 mins)	Session 1: The Case of Aircraft Engine Lease Piece Investment Using Blockchain Technology - Mr. Joosik Lee, Team Leader - STO Business Team, Galaxia Moneytree		
14:00 - 14:30 (30 mins)	Session 2: Blockchain applications in Art Investment Business - Ms. Sue Choung, Director, Strategic, Yeolmae Company		
14:30 - 15:00 (30 mins)	Session 3: Use case of digital transformation - Corporate Actions Innovation in Indonesia by Mr. Indrawan, Head of the Transaction Settlement Unit, PT Kustodian Sentral Efek Indonesia (KSEI)		
15:00 - 15:20	Coffee Break (20 mins)		
15:20 - 15:55 (35 mins)	Session 4: Use case of DLT/Blockchain for collateral management - Mr. Mamoru Fujimoto, Executive Officer, Block Chain Dept, SBI Holdings, Inc.		
15:55 - 16:25 (30 mins)	Session 5: Use case of deposit token [VIRTUAL] - Ms. Basak Toprak, Executive Director, EMEA Head of Kinexys Digital Payments, Kinexys by J.P. Morgan		
16:25 - 16:35	Wrap-up by ADB (10 mins)		

DAY 3 (WEDNESDAY): 12 FEBRUARY 2025

ASEAN+3 Bond Market Forum (ABMF) - Sustainable Finance

TIME	PROGRAM		
	SUB-FORUM 1		
09:00 - 09:30 (30 mins)	Registration		
	GROUP PHOTO		
09:30 - 09:35 (5 mins)	Welcome Remarks by Mr. Hitoshi Izumi, Sub-Forum 1 Chair		
09:35 - 10:50 (85 mins)	 Session 6: Sustainable disclosure: the cases in ASEAN+3 Case of Thailand by Ms. Areewan Aimdilokwong, Assistant Secretary-General (ASG), Securities and Exchange Commission, Thailand Case of PRC by Mr. Zhengwei Zhang, Special Advisor to the Chair of the International Sustainability Standards Board (ISSB) and Director of Beijing Office, IFRS Foundation Case of Japan by Ms. Chie Mitsui, Principal Researcher, Nomura Research Institute 		
10:50 - 11:10	Coffee Break (20 mins)		
11:10 - 12:00 (50 mins)	Session 7: The Code of Conduct for ESG Ratings and Data Products Providers Mr. Ricco Zhang, Senior Director, Asia-Pacific, International Capital Market Association Commentators: Mr. Satoru (Tomo) Yamadera: How to utilize AI to improve ESG information gathering Mr. Kosintr Puongsophol: Possible roles of stock exchanges		
12:00 - 13:00	Lunch		
13:00 - 13:30 (30 mins)	Session 8: Disaster risk finance and disaster risk management framework under ASEAN+3 by Mr. Shunichi Takenaka, Director, International Bureau, Ministry of Finance, Japan		
13:30 - 14:00 (30 mins)	Session 9: Mitigate data gap for SMEs on GHG emissions calculation Satoru Yamadera, Advisor, ADB		
14:00 - 14:45 (45 mins)	Session 10: Taskforce on Nature-related Financial Disclosures - Mr. Hirotaka Hideshima, Counsellor on Global Strategy to President and the Board of Directors of the Norinchukin Bank		
14:45 - 15:05	Coffee Break (20 mins)		
15:05- 16:20 (75 mins)	 Session 11: ABMI updates ABMF Briefs by ADB Secretariat (20 mins) ABO work Update (35 min) Web portal update and new work planned: Ms. Mai Lin Villaruel Senior Economics Officer, ADB Sustainable bond market research: Dr. Shu Tian, Principal Economist, ADB 		

TIME	PROGRAM
	 Local current bond market research: Dr. Donghyun Park, Economic Advisor (Strategic Knowledge Initiatives), ADB Update on the ABMI Sustainable Finance Ecosystem by Mr. Kosintr Puongsophol, Senior Financial Sector Specialist, ADB (20 mins)
16:20 – 16:30	Wrap-up by ADB (10 mins)